Souhrn novinek 2022-04-15

Přinášíme vám další novinky

Nové místo pro relaxaci

Dokončili jsme další vyhlídkovou terasu s posezením nad novým stánkem s občerstvením. Z terasy máte na dosah ruky občerstvení, králíčky i poníky. Dále je zde velmi dobrý výhled na ohradu s ovcemi a kozami.

Více o zajímavých místech (nejen těch k relaxaci) naleznete například v naší fotogalerii. Případně si můžete virtuálně projít naše jednotlivé výběhy.

Nový člen

Brzy Vám ve Farmaparku představíme nového člena a to Manga, jedná se o pejska plemena Čau Čau, výběh by měl být dokončen behěm zítřka.

Mango bude náš "hlídač", takže výběh bude mít hned u vstupu. Mango ve výběhu nebude sám, brzy ho doplní Moly, což je 2letá slečna, samozřejmě také plemena Čau Čau.

Blíží se léto

Jelikož počasí začíná být čím dál tím více vysluněné, tak jsme pro vás otevřeli stánek s točenou zmrzlinou.

Upozornění

Dále Vás musíme upozornit, že v širokém okolí našeho Farmaparku se vyskytuje Bolševník velkolepý, tato rostlina způsobuje vážné popáleniny, takže se ji rozhodně nedotýkejte. Už několik let aktivně pracujeme na jejím vyhubením v širokém okolí, ale semena této rostliny vydrží v zemi až 10 let, takže to je běh na dlouho trať.

Aktivně všechny výhonky likvidujeme, ale je to takový neřád, že vyraší během 2-3 dnů úplně bez problému. Dávejte pozor hlavně při procházce na pískovou horu a v jejím okolí.

Více o této rostlině naleznete například na stránkách Wikipedie.