Holoubek diamantový

Zvířátka

Holoubek diamantový

Holoubek diamantový je drobný druh holuba pocházející z Austrálie. Obývá otevřené travnaté pláně, křoviny a řídké lesy, kde většinu času tráví na zemi hledáním potravy.

Živí se především semeny trav a bylin, příležitostně také drobným hmyzem. Je to klidný a společenský pták, který vytváří stálé páry. Samice obvykle snáší dvě bílá vejce a o mláďata pečují oba rodiče.

Díky své mírné povaze, nenáročnosti a elegantnímu vzhledu patří mezi nejoblíbenější okrasné holuby chované v zoologických zahradách i voliérách.

Druh
holubovití
Hmotnost
30–45 g
Délka života
10 let
Potrava
semena trav
Původ
Austrálie
Holoubek diamantový

Zajímavost

Bílé skvrny na jeho křídlech připomínají drobné diamanty. Právě podle nich získal holoubek své jméno.

Fotogalerie

Holoubek diamantový
Holoubek diamantový